ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

η συνέντευξή μας στο περιοδικό ser Free

Με ποιο κριτήριο πρέπει να επιλέγει κανείς φροντιστήριο;

Το πιο σημαντικό κριτήριο, κατά τη γνώμη μας, είναι η εμπιστοσύνη στη σχέση καθηγητή-γονέα-μαθητή. Ο καθηγητής οφείλει οφείλει να είναι άριστα καταρτισμένος, ειλικρινής απέναντι στο γονέα, να έχει αμέριστο ενδιαφέρον για τους μαθητές του και μεράκι για τη διδασκαλία, με αποτέλεσμα ο γονιός να αισθάνεται την απαιτούμενη ασφάλεια και να του αναθέσει τη διδασκαλία των παιδιών του

Γιατί να επιλέξει κανείς το φροντιστήριο "Επιλογή" 

Αυτό στο οποίο δίνουμε τη μεγαλύτερη βάση είναι ο μαθητής.Προσπαθούμε να καλλιεργούμε πολύ καλή σχέση με τους μαθητές μας και να δημιουργούμε ευχάριστο κλίμα ώστε να αισθάνονται άνετα στο χώρο μας. Έχουμε πολλή όρεξη για τη δουλειά μας και αναζητούμε συνεχώς καινούργιους τρόπους για να κάνουμε το μάθημα ελκυστικότερο και καλύτερο για τους μαθητές μας.Στόχος για εμάς είναι να βοηθήσουμε τον κάθε μαθητή να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του και να φτάσει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Πολύ μεγάλη έμφαση δίνουμε στην οργάνωση της διδακτικής ώρας, διατηρώντας ζωντανό το ενδιαφέρον των μαθητών μέχρι τέλους και αξιοποιώντας το κάθε λεπτό. Μεταξύ μας ως καθηγητές έχουμε πολύ καλή συνεργασία, συμπληρώνει ο ένας τον άλλον, πράγμα πολύ θετικό για τη σωστή οργάνωση του φροντιστηρίου.

Τι διαφορετικό μπορεί να περιμένει ένας μαθητής από το φροντιστήριο σας;

Σε ό,τι αφορά στα θετικά μαθήματα, σκοπεύουμε να αναπαριστούμε πειραματικά φυσικές έννοιες  και φαινόμενα, ώστε να αποκαλύπτονται ζωντανά στους μαθητές και η γνώση να αφομοιώνεται βιωματικά. Στα φιλολογικά μαθήματα χρησιμοποιούμε νέες τεχνολογίες και άλλα ψηφιακά μέσα.

Εκτός από το κομμάτι της διδασκαλίας, ποιον άλλον ρόλο μπορεί να παίξει το φροντιστήριο "Επιλογή" στην προετοιμασία των μαθητών για την τριτοβάθμια εκπαίδευση;

Οι περισσότεροι μαθητές φτάνουν στο κατώφλι των πανελλαδικών εξετάσεων χωρίς να έχουν κατασταλάξει στη σχολή της προτίμησής τους. Αντιλαμβανόμενοι το άγχος των μαθητών και το πόσο δύσκολο είναι να παρθεί μια τόσο σημαντική απόφαση για τη ζωή τους, στεκόμαστε δίπλα σε αυτούς και τους γονείς τους, παρέχοντας τους συμβουλευτική υποστήριξη μέσω διαλόγους και ενημερωτικών φυλλαδίων , βοηθώντας τον μαθητή να βρει την πραγματική του κλίση και να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Για το σχολικό έτος 2015 - 2016 άλλαξε ο τρόπος εισαγωγής στα Τμήματα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ. Στη Γ΄ Λυκείου οι μαθητές επιλέγουν μια από τις τρεις Ομάδες Προσανατολισμού και εξετάζονται σε πανελλαδικό επίπεδο σε 4 ή 5 μαθήματα.

Περισσότερα...